Välj en sida

  

Välkommen till  Panthers Autumn Camp!

 Amerikansk Fotboll är världens roligaste sport. Dessutom är det en idrott där alla får plats och kan spela efter sina egna villkor. För att ge fler möjlighet att spela fotboll och utvecklas som spelare arrangerar Norrköping Panthers för tredje året i rad Panthers Autumn Camp, PAC. 
Klicka på knappen i högra hörnet för att anmäla dig!
Panters Autumn Camp är ett tredagarscamp och riktar sig till  spelare i U15 och U17 under säsongen 2020. Det vill säga de som är födda 2006-2003. I år finns även möjlighet för de som är födda 2007 och känner sig redo för spel på U15 nivå att anmäla sig.
2019 arrangeras PAC 27-29 oktober.
Mer information höstens camp finns nedan eller på vår Facebooksida!

Frågor och svar

Vilka är välkomna till PAC?
Alla som är intresserade av att lära sig mer om Amerikansk fotboll födda åren 2006-2003. Spelare födda 2007 kan också delta på campet om man känner att man är redo för att spela med U15.
Var arrangeras PAC?
PAC 2019 arrangeras i Norrköping.Vi kommer huvudsakligen vara i lokaler som drivs av Eneby BK på Bråvalla. Alla träningar kommer troligen att hållas inomhus på konstgräs.Adressen är Drakenvägen 5, Norrköping. 
Vad kostar det att vara med?
Kostnaden för PAC 2019 är 1400 kr. Då ingår mat, boende i sovsal med säng, träningar, aktiviteter, camp-tröja och så vidare. Vi har tyvärr tvingats höja priset något i år då möjligheterna till ekonomiskt stöd från Idrottslyftet inte längre finns kvar.
Hur sover man?
Boende sker bekvämt i sovrum med 4-6 sängplatser. Täcke och kudde finns att låna så du behöver bara ta med sängkläder. Ledare kommer att övernatta på plats och vara tillgängliga dygnet runt.
Vilken mat ingår?
All mat ingår. Maten lagas på plats och anpassning efter speciella behov är givetvis möjligt. Det är tredje året som vi fixar PAC och maten kommer bli bättre än någonsin:-)
Hur bokar jag en plats?
Anmälan gör du genom att fylla i formuläret som du hittar om du klickar på ”Anmälan 2019” uppe i högra hörnet.Du kommer då få ett svarsmail med information om betalning och annan viktig information.
Jag är allergisk, funkar det?
Meddela eventuella allergier vid anmälan så ser vi självklart till att ordna mat som fungerar.
Jag är vegetarian, finns det vegetarisk mat?
Självklart ordnar vi med det. Meddela det vid anmälan.
Vilken träningsutrustning behöver jag ta med?
Du behöver ha med hjälm, axelskydd, byxor och fotbollsskor. Du behöver också ha med ombyten och träningskläder. Det kan vara lite kyligt i hallen så ha gärna med någon tunn träningstrender som du kan ha under skydden. Saknar du utrustning så meddela det i förväg så ordnar vi så att det går att låna hjälm och axelskydd.
Hur reser jag till Panthers autumn camp?
Du löser dina resor själv. Reser du med tåg eller buss till Norrköping så kan vi ordna skjuts från resecentrum. Meddela då detta i anslutning till din anmälan.
Kan jag komma kvällen innan?
Det går att komma till oss redan under lördagskvällen. Då ordnar vi med boende och frukost. Om konstgräshallen är ledig under kvällen så bokar vi den för lite träning på egen hand. För en extranatt behöver vi dock ta ut en extrakostnad om 250 kr.
Vilka ledare och coacher kommer det att vara?
Filip Jönsson som ansvarar för NIU i Örebro och har en mycket lång erfarenhet som både coach och spelare både i Sverige som i USA kommer vara huvudcoach under campet. Till sin hjälp kommer han att ha en rad coacher och assistenter. Utöver det kommer det att finnas ledare och funktionärer på plats.
Jag är helt ny i sporten, kan jag komma ändå?
Alla som är intresserade av att lära sig mer om Amerikansk fotboll är välkomna. Nybörjare som erfaren spelare är välkomna.
Är det en drogfri aktivitet?
Självklart är hela campet helt fritt från alla former av droger, alkohol, nikotin och dopingklassade preparat. Bryter man mot denna regel så blir man omedelbart hemskickad. Detsamma gäller de ledare som är på plats!
Kan jag avboka min plats?
Om du avbokar senast 1/10 så är det möjligt. Därefter krävs det läkarintyg för att få tillbaka deltagaravgiften.
Är antalet platser begränsade?
Ja. Antalet platser är begränsade till ca 70 deltagare. Vår erfarenhet från tidigare år är att intresset är mycket stort. När platserna är fullbokade upprättar vi en kölista där vi tar in deltagare om det blir avbokningar. För att erbjuda så många som möjligt plats så har vi också några platser där man sover på egen medhavd madrass, men tillsammans med de andra.
Jag vill gärna vara med men vill inte sova över. Går det?
Vi tror att det bästa och roligaste är om alla är på plats hela tiden. Vi kan dock givetvis hitta andra individuellt anpassade lösningar. Kontakta oss så ordnar vi det såklart.
Vem är det som arrangerar PAC?
Norrköping Panthers AFF arrangerar PAC. Det är tredje året som vi arrangerar PAC och vi utvecklar vårt arrangemang hela tiden.
Finns det Wi-fi på boendet?
Nej, det finns det tyvärr inte. Men vi ska ju spela fotboll, inte hänga på nätet.
Finns det någon kiosk/affär i närheten?
Nej, det är ganska långt till någon affär. Vi ser också helst att man håller sig till den kost som serveras under lägret. Godis och liknande vill vi gärna att det undviks om det inte serveras på plats.
Hjälpa till som funktionär eller coach?
Är du intresserad av att hjälpa till med PAC som coach eller funktionär får du mer än gärna höra av dig till ansvarig Emil Broberg, emil.broberg@norrkopingpanthers.se

Var får jag mer information?
På vår Facebooksida kommer det kontinuerligt information: https://www.facebook.com/PanthersAutumnCamp/Kontakta oss med mail: pac@norrkopingpanthers.se eller: Emil Broberg, 070-622 87 07